Diagnose borstkanker?

Gepubliceerd op 8 februari 2021 om 00:00

Na behandelingen

Het traject gaat door. Nr4️⃣ is inmiddels ingezet. Ik heb nu 6 bestralingen van de 15 gehad. Iedere werkdag naar Vlissingen ZRTI☢

Lees meer »

Kuur 9 - Laatste chemo

Ja ja eindelijk de laatste chemo behandeling op 24 augustus. Na 27 zakken chemo, 18x coolcap op gehad te hebben, 18 zakken immuuntherapie en 2 zakken bloed kan ik fase 1 afsluiten.

Lees meer »

Voorbereiding operatie

Ondertussen op 9 augustus een telefonisch gesprek gehad met de anesthesist. geen problemen dus was zo klaar. Moest van te voren een lijst online invullen. 

Lees meer »

Kuur 8

Na kuur 6 en 7 voelde ik mij niet lekker, nog steeds drukkend gevoel op de borst en dat kwam niet door het warme weer zoals eerst beweerd werd en ook niet met mijn hart te maken. De oncoloog en de verpleegkundige vroegen maar steeds aan mij: "ben je misselijk?" Mijn definitie van misselijk is (bijna)overgeven en dat was het niet. De oncoloog legde uit dat de chemo de slokdarm aandoet omdat dat ook snel delende cellen zijn. De irritatie van de slokdarm kan een drukkend gevoel op de borst geven. Oooooo dusss.....Ik heb medicijnen tegen de misselijkheid n.l. metoclopramide, de arts zei dat dat helpt tegen het drukkende gevoel in de borst, die ben ik gelijk gaan innemen. Geen last meer. Heerlijk!! Opgelost.

Lees meer »

Kuur 7

Donderdag 01-07-2021 naar het ziekenhuis voor een andere PICC-lijn. Degene ik had kregen ze geen bloed meer uit en de infuuspomp gaf steeds vaker een melding dat er te veel druk op de lijn zat en moesten ze hem minder snel zetten, vandaar.

Lees meer »

Kuur 5

Vandaag eerst bloed afgenomen om te kijken of mijn trombocyten en hemoglobine al op pijl was, de trombocyten waren 400!! Super goed. ( was 74 en moet boven de 100 zijn voor deze behandeling ) De hemoglobine was nog steeds 5.3 en doordat ik kortademig ben krijg ik daarvoor a.s. vrijdag een bloedtransfusie. "Een te laag HB zorgt voor dat je lichaam iets harder werken en het zorgt voor het transport van zuurstof. Wat als gevolg heeft dat wanneer ik de trap op loop ik buiten adem ben. "

Lees meer »

Op naar kuur 4

Heerlijk die twee weken rust. Het weer was niet zo geweldig maar gelukkig heb ik een hometrainer en een Yoga-app. Nu nog wel vaker gaan bewegen, ik moet mij er echt toe zetten. Wat ook fijn is, is een abonnement op Prime, lekker series en films kijken. 

Lees meer »

Kuur 3

Het is al weer even geleden dat ik wat heb geschreven. Het was ook niet zo fijn de afgelopen tijd. 

Lees meer »

Kuur 2

Dat hielt in ( alles via infuus ): 2x immunotherapie, medicijn tegen de misselijkheid en medicijn tegen weet ik veel wat waar je slaperig van wordt, daarna twee keer chemo met de koelmuts op. Toen ik thuis kwam ben ik gelijk gaan slapen en heb verder die dag niet veel gedaan. Frank was thuis aan het werk dus stond voor mij klaar en heeft gekookt.  Heerlijk dat het mogelijk was van zijn baas dat hij op de dagen van mijn kuur thuis mag werken. Hij brengt en haalt me op van het ziekenhuis. 

Lees meer »

Behandelingen gestart

is er een jodiumzaadje geplaatst op de plek waar de tumor zit. Omdat ze gaan beginnen met chemo- en immunotherapie zal de tumor hoogstwaarschijnlijk verdwenen zijn op het moment dat de operatie ( na 9 kuren ) . Door het plaatsen van het zaadje kunnen ze tijdens de operatie met een apparaat zoeken waar die zit.  Dan snijden ze rondom het zaadje weefsel weg wat ter beoordeling word opgestuurd. De operatie is nodig om zeker te zijn dat alle (micro)cellen weg zijn. 

Lees meer »

Beste mensen,

d.d. 08-02-2021 De meeste van u ken ik al jaren of zelfs vanaf het begin van mijn pedicure carrière, sommige van u heb ik vorig jaar pas leren kennen.

In de afgelopen 10 jaar heb ik hard gewerkt om mijn salon tot het succes te maken, naar wat ik voor ogen had is het geworden.

Ik heb altijd genoten van al uw verhalen, gezelligheid, altijd mee gevoeld en meegeleefd met gebeurtenissen in jullie leven. Ik ben er heel trots op en ik ben een gelukkig mens dat ik zoveel mensen heb kunnen helpen en dat ik het vertrouwen heb gekregen van u.

 

Helaas heb ik slecht nieuws ontvangen over mijn gezondheid en moeten besluiten om te stoppen met alle werkzaamheden. Het komende ander halfjaar heb ik al mijn aandacht en energie nodig om beter te worden.

Op 4-2-2021 de diagnose gekregen van borstkanker. Het is kwaadaardig, snelgroeiend, eiwit-, en hormonaal gevoelig. Dit is nogal een shock voor mij en moet nu verdere onderzoeken ondergaan en binnen 2 weken met alle therapie gaan starten. Hoe sneller ze beginnen hoe beter. Hiermee ben ik zeker een jaar onder behandeling. N.l. 9 kuren van 2 soorten Chemo èn 2 soorten Immunotherapie na iedere kuur acht dagen wachten en dan weer een Immunotherapie en dan 1 week rust. ( dat dan 9x) Gevolgd door een borstsparende operatie en bestraling. Daarna nog 9 maanden Immunotherapie. Na het jaar kijken we verder of en hoe ik verder ga.

 

Met vriendelijke groet,

Monique Lenderink


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Monique
2 jaar geleden

Hoi lieverd, sterkte en hopelijk gaat het goed. Ik lees mee fijn dat je van je af schrijft

Voetverzorging Louise
2 jaar geleden

Sterkte en we denken aan je

Anneke Reijkers
2 jaar geleden

Zet hem op! Je bent een kanjer!

Ingrid van Leeuwen
2 jaar geleden

Heel veel sterkte monique. Denk aan je 😘

Willem en Ria
2 jaar geleden

Heel veel sterkte lieve Kanjer ❤

Wilma Biesheuvel
2 jaar geleden

Lieve collega, wens je onwijs veel succes en sterkte met het gevecht tegen deze ziekte! Hoop van harte dat je gezond door deze periode heen mag komen! Je kan het! Altijd positief blijven is jouw goede eigenschap die je heel hard nodig zal hebben . Liefs Wilma

Rinus
2 jaar geleden

Hou vol je komt er wel

Sylvia
2 jaar geleden

sterkte en hopelijk gaat het goed. Ik wens je veel kracht toe om hier door heen te komen

Cathy de Vos
2 jaar geleden

Lieve Monique, heel veel sterkte toegewenst de komende tijd.