Kuur 2

Gepubliceerd op 26 maart 2021 om 10:25

Woensdag kuur 2 gehad.

Dat hielt in ( alles via infuus ): 2x immunotherapie, medicijn tegen de misselijkheid en medicijn tegen weet ik veel wat waar je slaperig van wordt, daarna twee keer chemo met de koelmuts op. Toen ik thuis kwam ben ik gelijk gaan slapen en heb verder die dag niet veel gedaan. Frank was thuis aan het werk dus stond voor mij klaar en heeft gekookt.  Heerlijk dat het mogelijk was van zijn baas dat hij op de dagen van mijn kuur thuis mag werken. Hij brengt en haalt me op van het ziekenhuis. 

Ik had wel een druk op m'n borst na deze kuur.  Frank zei vrijdag dat ik de oncoloog verpleegkundige moest bellen maar ja....het gaat vanzelf over? Verder 2x p.d. diarree, dat houd ook maar niet op. Daardoor ben ik ook best gekluisterd aan het huis in de ochtend. Je weet maar nooit. 

Ik heb donderdag gelijk nog een herhaalrecept aangevraagd van de maagbeschermers Omeprazol. Dat duur twee werkdagen...oeps, zit ik van het weekend zonder. Ik voelde verder eigenlijk best goed. Moe maar eten en drinken ging wel. Maandag helemaal vergeten om de Omeprazol te halen. 

 

Dinsdag de 23ste.

Frank naar z`n werk, ik zit op de bank MTV te kijken, beetje op m`n telefoon te spelen, krijg ik toch ineens een kramp op m'n borst, niet normaal!

Ik gelijk de oncoloog verpleegkundige gebeld en die ging overleggen met de oncoloog arts en belt zo snel mogelijk terug.

Ik schrok me rot en ging ademhalingsoefeningen doen en strekken om er maar vanaf te komen. Toen ze terug belde zei ze dat ik gelijk naar de EHBO kon. Op dat moment zakte alles gelijk weg.

Het verhaal van : ik heb kiespijn en bij de tandarts gekomen is alles over.

Maar goed bij de EHBO werd ik toch helemaal nagekeken. Hartfilmpje, bloedafname, röntgenfoto van m'n borst en longen. Zo werd in een paar uur uitgesloten dat ik geen longembolie heb en geen hartafwijking. Er zat wel wat maar de cardioloog vond het niet erg genoeg om er wat aan te doen. De verpleegkundige ( leuke dame "Noor" ) en de EHBO arts kwamen tot de conclusie dat ik, 4 uur verder, weer naar huis mocht.

Nou lekker dan. Stel ik mij aan? Was het paniek? Kan. Ik wil altijd grip op alles hebben en dat kan nu niet. Als het paniek is dan weet ik daar wel raad mee.

Ik heb de natuurgeneeskundige en Bachbloesemspecialist gebeld en heb Bachbloesem opgehaald. Zo, dat is geregeld. Nu door met je leven Monique! Hoe doe ik dat?

Ik ben de hele PIM (Persoonlijke Informatie Map) gaan doorlezen. Alles opgezocht aan betekenissen wat ik in mij krijg gespoten. Kennis is macht zeg ik altijd.

Dat gaf een fijn gevoel maar gaf ook vraagtekens. Goeie vraagtekens die ik aan de oncoloog arts kon stellen wanneer ik daarheen moet op 6 april '21. 

 

Woensdag deel 2 van kuur 2 ( dag 8 noemen ze dat ). 

Dat is dan de Chemo Pacitaxel. Dat rot spul waar je haar van uit valt. Koelmuts op. Krijg ik maar èèn medicijn en geen twee?! Oke? 

Door wat er gisteren is gebeurt heeft de arts besloten het zonder dat ene medicijn te doen. Ik weet niet meer welke maar ze hadden het dacht ik over de Dexamethason maar dat vraag ik 6 april wel weer. 

Toen alles er inzat kwam Frank me halen. Wat normaal 90 minuten  zou duren duurde nu 5 uur. Frank bleef gelijk thuis want het was al 16 uur. Ik had gewoon nergens last van!? Gek hoor maar het was echt beter zo. 

De dag erna, donderdag, lekker de voortuin opgeruimd. Heerlijk in het zonnetje. En ik kreeg ook nog nieuws van de woningbouw dat dinsdag een mogelijke nieuwe huurster komt kijken om het Moerplein te huren. Wat betekend dat als dat doorgaat ik geen huur meer hoeft te betalen!?        Wordt vervolgt...


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Sjaan Baljeu
2 jaar geleden

Lieve Monique,

Veel sterkte hoor, je bent wel een bikkel maar ook die zijn soms gewoon mens hè

Edyta
2 jaar geleden

Lieve Monique, je doet het goed💪🏻
Houd je sterk en tot snel,
Groeten van mij en Victor ❤️