Kuur 3

Gepubliceerd op 17 april 2021 om 14:35

Eerst 2 weken rust

Het is al weer even geleden dat ik wat heb geschreven. Het was ook niet zo fijn de afgelopen tijd. 

Natuurlijk eerst twee weken rust gehad en dat was heerlijk. Echt even bijkomen. Het blijft eng om mijn haar te wassen, het putje is nu wel minder vol met haren dan tussen kuur 1 en 2. De diarree is over, daar ben ik ook heel blij mee. Geen bloedkorstjes meer in mn neus, allemaal van die bijwerkingen die gewoonweg vervelend zijn gingen weg. Dat is lekker dat je weer "normaal door kan gaan".  Mijn schoonmoeder is maar alleen thuis en heeft het in coronatijd best moeilijk dus hebben wij gevraagd of ze het leuk vond om dan 2x in de week bij ons te komen eten. Zo heeft zij meer aanspraak en kan ze ook haar dagelijkse verhaalt kwijt en ik hoef dan niet te koken. 2 vliegen in 1 klap.

Nog wat laatste spullen uit de salon verkocht zoals de behandelstoel. Helaas moest mijn mooie wellnessbankje naar de stort. Niemand wilde die kopen. Alles is nu leeg. Ik heb nog niets gehoord van de persoon die is gaan kijken met woningbouwvereniging Beveland Wonen of die het wilt huren. Ook jammer. Maar misschien is het iemand die wat meer tijd nodig heeft om te beslissen. Ik heb dat niet. Als ik ergens op reageer dan weet ik al wat kan en wat niet kan en wat ik wil. Ik kan daardoor snel beslissen. Anders reageer ik niet. Oma zei altijd: "Bedenk dat een ander anders is." 

Na Pasen. Gedoe..

Van het weekend zijn de jongens langs gekomen om te kijken hoe het met hun moedertje is. Heerlijk weer om ze te zien en te knuffelen. 

Verder was er "Gedoe" anders kan ik het niet formuleren.

Op dinsdag moest ik eerst bloed prikken en dan een gesprek met de oncoloog. De planner had niet doorgekregen dat de arts en ik hadden afgesproken dat wij een telefonisch consult zouden doen (gedoe).  De arts zat die dag in Zierikzee en de planner had geregeld dat er een verpleegkundige thuis bloed zou komen afnemen zodat ik niet 2x naar Zierikzee hoefde te reizen.  Ik moest er eerst achteraan om de afspraak met de arts om te zetten in een bel afspraak, toen de bloedprikker vragen of die uit een PICC lijn kon halen, die bleek dat niet te kunnen en heb ik gevraagd of ik dan in Goes 's morgens  op de dagbehandeling kon gaan om bloed af te laten nemen. Dat kon allemaal. Jammer dat ik het zelf moest verzinnen. 

Het gesprek met de arts was heel prettig. Het blijkt dat mijn kalium, fosfaat en magnesium aan de lage kant zijn. Dat was dus te zien in mijn bloeduitslag. Ze adviseerde tomatensap te gaan drinken en banaan te eten, daar blijkt veel kalium in te zitten. Er komt regelmatig een diëtiste op de dagbehandeling en daar zal ik wel weer een gesprek mee hebben en dan komt zij met een gepast voedingsadvies. Verder gaf ik aan dat het had geholpen dat er bij kuur 2 dag 8 geen Dexamethason bij de kuur zat. Geen diarree geen druk, heerlijk. De arts vertelde dat de apotheker vergeten had om 80% Placlitaxel te geven en heb ik 100% Placlitaxel gehad maar geen last van gehad ( gedoe) . Misschien omdat het heel langzaam was toegediend. De druk op mijn borst heeft ze uitgelegd dat het kwam door ( en ik weet het niet meer precies ) het slijm in mijn slokdarm wat op een bepaalde manier druk gaf. 

Kuur 3

Na het toedienen van de kuur weer gelijk de hele dag slapen. Gelukkig was Frank er weer bij om mij te halen en te brengen. De volgende dag druk op mijn maag (gedoe) . Gelukkig niet direct diarree maar later in de week wel (gedoe).

Op dag 8 , toen ik op moest voor de Placlitaxel , heb ik 's morgens moeten overgeven en de diarree is weer toegenomen. Toen ik dit meldde aan de oncoloogverpleegkundige heeft ze even overleg gehad met de arts. Het advies was dat ik een dubbele dosis Omeprazol mocht nemen.  Dit zou de druk op mijn maag verhelpen. De verpleegkundige heeft een kopje thee en een beschuitje voor mij gehaald, zo lief he. Dat zijn ze allemaal op de dagbehandeling. Je wordt er in de watte gelegd en en wordt zo heel goed naar je geluisterd, dat is echt fantastisch. Ze nemen de tijd voor je, rennen niet weg, ook al hebben ze het druk. 

De Omeprazol heb ik vrijdag 40mg ingenomen en inderdaad het was gelijk een verademing.

Nog meer gedoe....wat ik nu nog heb is dat mijn smaak steeds minder wordt. Alles smaakt flauw. En het water krijg ik nog maar met moeite naar binnen, dat smaakt ook niet meer. Ik ben inmiddels overgegaan op sapjes. Ik kan vertellen dat de appel/banaan sap van de Lidl lekker is en de appel/sinasappel/banaan van de Gwoon ook lekker is. Verder perensap en de arts had gezegd dat ik tomatensap kon nemen voor de kalium. Helaas, dat vind ik niet te drinken. Maar Frank zijn oom en tante hebben 5kilo tomaten bij de boer gehaald en een heerlijke basis soep gemaakt van verse tomaten. Jammie En zo lief! Dat ze dat hebben gedaan voor mij. 

 

Verder ben ik blij dat ik weer de energie heb om te wandelen, fietsen en Yoga te doen. Het is belangrijk dat ik mijn spieren goed in beweging hou want ook die worden aangetast.

Nu weer even twee weken rust. We houden moed! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Astrijd de Jong
2 jaar geleden

Zo fijn om lieve mensen om je heen te hebben. Nu even weer genieten van je 2 weken rust en de verse tomatensoep😘 liefde en kracht gewenst van mij. Astrid