Op naar kuur 4

Gepubliceerd op 26 april 2021 om 15:17

Maandag 26 april

Heerlijk die twee weken rust. Het weer was niet zo geweldig maar gelukkig heb ik een hometrainer en een Yoga-app. Nu nog wel vaker gaan bewegen, ik moet mij er echt toe zetten. Wat ook fijn is, is een abonnement op Prime, lekker series en films kijken. 

Zojuist heb ik mijn gesprek weer gehad met de oncoloog. "Hoe gaat het? " was natuurlijk de hamvraag. Afgelopen zaterdag op zondag nacht heb ik van 03:00 tot 09:00 2x per uur op de wc doorgebracht, daarna nog even kunnen slapen en vervolgens nog een aantal keer op de wc gezeten. De dokter zei dat het een patroon is, ongeveer 15 dagen na de kuur dag heb ik een heftige reactie van de chemo wat zich uit in diarree. Goed dat ze dat zag want ik had het nog niet door. Door de diarree is mijn magnesium, kalium en fosfaat laag maar ook mijn bloedplaatjes aan de lage kant maar die zijn nog niet tè laag. Gelukkig kan de kuur a.s. woensdag gewoon doorgaan. Volgens de dokter kan ik geen magnesiumpoeder innemen want de bijwerking is diarree. Nu wordt magnesium woensdag tijdens de kuur toegediend via infuus. Als de magnesium omhoog gaat gaat ook vanzelf het kalium omhoog. Nou dat is dan weer goed nieuws. Om de diarree verder aan te pakken krijg ik een recept "imodium". Ook opgelost ( hoop ik ) . 

 

Mijn buurvrouw heeft een mooi gezegde: " ik ben niet ziek, de behandelingen maken me ziek!" Daar sluit ik mij helemaal bij aan.

Op naar woensdag! Zo wordt ieder probleem per keer weer aangepakt. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Hanny
2 jaar geleden

Ik vind het mooi dat je alles van je af schrijft en deelt hoe het gaat. Heel veel succes met de volgende kuur!