Tussentijdse MRI-scan

Gepubliceerd op 17 mei 2021 om 15:54

Dinsdag 12 mei

Een ochtend ziekenhuis, eerst naar Goes, afdeling Nucleaire geneeskunde voor een hartpompfunctietest. 

Daar kreeg ik een contrastvloeistof ingespoten alleen ging het niet zo soepel de PICC-lijn in. De arts ( of verpleegkundige, weet ik niet meer) vond toch dat er even naar gekeken moest worden en we liepen naar de dagbehandeling. Hier hebben ze meer ervaring met PICC-lijnen, zij spoten fysiologisch zout in de lijn en het ging er minder soepel in maar was verder in orde. 

Dus terug naar de afdeling Nucleaire waar ik een vierkante scanner boven mijn linker borstkas en konden ze gelijk beginnen. 

 

Even later moest ik naar Vlissingen voor een MRI-scan. Ik kon ook daar gelijk doorlopen. Je mag een wijde blouse aanhouden en ik had m'n eigen oordoppen van het motorrijden meegenomen. Dit keer was de muziek wat harder dus kon ik lekker radio luisteren tijdens de MRI. Tegen het einde van de scan krijg ik ook daar een contrastvloeistof ingespoten. Zo gepiept. Ik denk dat ik in het donker oplichten met al die contrastvloeistof in mijn aders?  :-)   Nu afwachten, volgende week dinsdag de uitslag.

 

Maandag 17 mei

Vandaag een afspraak bij de oncoloog. Ik hoop dat ze mij al wat kan vertellen over de MRI-scan. Ik had een afspraak voor 's-middags in Goes. In de ochtend heb ik al bloed laten prikken en gelukkig deed de PICC-lijn het. Dat is voor de oncoloog fijn dat die dan al de uitslag van het bloed heeft 's-middags, alleen was de HB hemoglobine en de trombosyten niet ingevuld

Ze kon mij goed nieuws vertellen! De uitslag van de MRI was heel goed. Er was niets meer te zien van de tumor ( mamacarcinoom ) YES!

Natuurlijk vroeg ik gelijk of ik dan ook minder kuren kreeg, 8 of 7 i.p.v. 9 kuren maar helaas, ik moet ze wel alle 9 uitzitten. Zo kunnen ze de allerkleinste verdwaalde cellen die in m'n lijf zitten ook nog aanpakken. Dit omdat de tumor eiwit en hormoongevoelig is en op die cellen kan nog wat meeliften. Wel waren mijn zouten mineralen nog laag, dat kwam door de aanhoudende diarree. De Loperamide tabletten helpen wel maar niet helemaal. Ook de Omeprazol zorgt ervoor dat de zouten minder goed opgenomen worden. Dus bij de kuur van a.s. woensdag krijg ik weer een liter Magnesium extra. Verder wordt de Carboplatin met 20% verminderd omdat deze kuur ook diarree veroorzaakt en gezien mijn tumor gehoorzaam is en vrijwel weg is kan dit ook aangepast worden. De hoofdhuidkoeling gaat ook nog goed zag de oncoloog. Alleen van dichtbij zie je dat mijn haar dunner is. 

Nu morgen afwachten, dan krijg ik de scan ook te zien. Frank mag dan ook mee. Hij heeft een begeleider briefje meegekregen van de dokter haha ..Klinkt als een kleuterklas maar zo gaat dat tegenwoordig in het ziekenhuis i.v.m. corona. 

 

op naar dinsdag 18 mei

Dinsdag, de foto's bekijken van de MRI. Er is gewoon echt niets te zien! Geen tumor meer te bekennen. Goed nieuws.

Maar nog wel alle 9 kuren afmaken, dus nog 5 te gaan. De uitslag van de hartpompfunctie was ook goed. Was wel wat verminderd maar valt nog binnen de marge. 

Vanochtend net gebeld door het ziekenhuis. Mijn bloedwaardes waren gister niet allemaal binnen. De hemoglobine en de trombocyten. Nu wel en ze zijn te laag. Over de HB wordt ik zo weer gebeld wat de dokter daaraan wilt doen.

Kuur 5 wordt een week uitgesteld.  Dus niet a.s. woensdag maar 26 mei. 

Zo heb je goed nieuws en zo heb je slecht nieuws. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Hanny
2 jaar geleden

Wauw! Dat is voor nu goed nieuws! Positief blijven๐Ÿ˜€๐Ÿ‘

Anneke Reijkers
2 jaar geleden

TOPPIE!
Ik ben geen trouwe lezer eerlijk gezegd, maar je boodschap op FB dat er goed nieuws was maakte dat ik toch weer even ging kijken.

Ria
2 jaar geleden

Wat een fijn nieuws. Betekent dat misschien er geen operatie hoeft te volgen?

ikke
2 jaar geleden

Ria, Of er nog een operatie komt of niet ga ik morgen vragen als we op gesprek komen bij de specialist verpleegkundige!

An
2 jaar geleden

Waauw super nieuws ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

Nancy Taeymans
2 jaar geleden

oh dat is zo'n goed nieuws, ik ben echt blij voor je

Astrid de Jong
2 jaar geleden

Wat een prachtig nieuws, ik ben erg blij voor je. Succes en sterkte voor de rest van je traject๐Ÿ˜Š๐Ÿ€

Maria Hoogesteger
2 jaar geleden

Wat fijn dat de tumor zo goed reageert op de chemotherapie.
Weer veel sterkte bij de volgende kuur.

Louis Peperzak
2 jaar geleden

Dat is positief nieuws.
Veel geluk morgen

Rob en Diane
2 jaar geleden

Jeeeeejjjj wat een fijn nieuws! Wij zijn blij voor je Monique!

Miriam van Langevelde
2 jaar geleden

Supergoed nieuws Monique ben heel blij voor je ๐Ÿ€๐Ÿฅณ๐Ÿ€

Voetverzorging Louise
2 jaar geleden

Hoera nog even doorzetten