Kuur 5

Gepubliceerd op 27 mei 2021 om 15:45

woensdag 26 mei Kuur 5

Vandaag eerst bloed afgenomen om te kijken of mijn trombocyten en hemoglobine al op pijl was, de trombocyten waren 400!! Super goed. ( was 74 en moet boven de 100 zijn voor deze behandeling ) De hemoglobine was nog steeds 5.3 en doordat ik kortademig ben krijg ik daarvoor a.s. vrijdag een bloedtransfusie. "Een te laag HB zorgt voor dat je lichaam iets harder werken en het zorgt voor het transport van zuurstof. Wat als gevolg heeft dat wanneer ik de trap op loop ik buiten adem ben. "

Maar ik mocht weer aan de kuur. De beide chemotherapieën zijn nu geen 100% procent meer.  De immunotherapie nog wel 100%.  Als laatste kreeg ik nog een liter magnesium. Ik moet zeggen , het is nu donderdag maar ik heb minder last van druk op de borst en mijn darmen zijn het er ook mee eens, lekker rustig. Smaak is wel weer weg. Tja, ik kan niet alles hebben hè.

Vrijdag 28 mei bloedtransfusie 

Wat een feest hier. Ik krijg 2 zakken bloed die langzaam toegediend worden. Ik had gedacht dat ik met een half uurtje klaar zou zijn maar per zak duurt het 2 uur. Bij het wisselen van de zak stond er een sluiter op de lijn nog open en spoot alles alle kanten op. Verpleegkundige onder, vloer, pomp....eindelijk een beetje actie in de tent. Gelukkig pakte iedereen het leuk op. Het is een gezellige bende op de dagbehandeling. Daarna kregen we ook nog een goodiebag van de " lookgoodfeelbetter" online workshop. En mijn Goodybag was leeg. Haha ze moesten mij wel hebben vandaag. Gelukkig kreeg ik een andere waar wel wat leuks in zat. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.