Kuur 6

Gepubliceerd op 20 juni 2021 om 12:54

Jaja, we zijn over de helft, kuur 6 aan de beurt.

maandag 14 juni 2021

's-Morgens eerst naar het ziekenhuis om bloed te laten prikken. 's Middags een gesprek ( telefonisch )  met de oncoloog.  Mijn bloedwaardes zijn gelukkig goed genoeg om weer een kuur te krijgen. De bijwerkingen vielen heel erg mee na het toedienen van kuur 5. Hopelijk is dat ook zo met kuur 6. Ik heb inmiddels geen wenkbrauwhaar meer en geen wimpers. Best een raar gezicht. Daardoor heb ik de hele dag traanogen. Maar dat went wel alleen denken andere dat ik aan het huilen ben en moet ik het steeds uitleggen. Geeft niets hoor. Ik lig er niet wakker van. Waar ik wel wakker van kan liggen zijn mijn eigen hersenen. Die liggen te malen de hele nacht als ik ze toelaat. Ik dwing mijzelf dan om nergens aan te denken en mindfulness toe te passen. "Denk aan je lichaam, op het bed, de zwaarte tegen het matras, en verder dan de geluiden in de slaapkamer, enz...." dat werkt heel goed. 

woensdag 16 juni 2021

Kuur 6, melden in de ochtend om half 10, 2 immuun zakken, medicijnen via infuus, coolcap op en 2 chemo zakken erin. Het hele riedeltje. Om 4 uur mocht ik naar huis. Frank kwam mij ophalen en ik ben gelijk naar bed gegaan en heb tot 6 uur geslapen. Frank had gekookt. Daarna kon ik niet meer slapen. Om 3uur in de nacht kon ik eindelijk slapen en s' morgens kon ik er niet meer uit komen. Om half 11 kwam ik uit bed. Ik heb expres niet meer geslapen overdag om zo weer terug naar de nacht te gaan met slapen. Dat is gelukt ik kon weer lekker slapen. Op vrijdag en zaterdag was ik niets waard, ik heb geen conditie, ben heel benauwd op m'n borst en kortademigheid. Wanneer ik naar de keuken loop of de wc ben ik gelijk buiten adem. En ik heb ook weer een beetje diarree. zeg maar 3x per ochtend. Gelukkig heb ik de loperamide daarvoor. 

Het eten gaat niet goed. Ik lust niet veel meer. Alles smaakt alsof je een handvol zeewater inslikt zo zout. Kaas, pindakaas, alle vleeswaren...bah. Dit is eigenlijk sinds de bloedtransfusie zo gekomen.  Ik hoop dat het van de week beter gaat. Wat ook kan is dat bij chemo je tong aangedaan kan zijn. ik zal er eens naar vragen. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Leo Nootenboom
een jaar geleden

Heel veel sterkte Monique. Vooral hopen op een succesvolle behandeling. Je bent een dappere dame!