Kuur 7

Gepubliceerd op 1 juli 2021 om 16:57

Op naar kuur 7

Donderdag 01-07-2021 naar het ziekenhuis voor een andere PICC-lijn. Degene ik had kregen ze geen bloed meer uit en de infuuspomp gaf steeds vaker een melding dat er te veel druk op de lijn zat en moesten ze hem minder snel zetten, vandaar.

Er zou een hulsje geplaats worden, de oude eruit en een nieuwe erin. Zo was het mij uitgelegd en dat was ook het plan, alleen ging het niet zoals we het wilde. De nieuwe lijn wilde er niet meer terug in! De verpleegster heeft echt alles geprobeerd, zelfs de vaatchirurg gebeld maar die had ook geen oplossing. Toen is er besloten om het niet te forceren en een nieuwe PICC-lijn in de andere arm te zetten. Daardoor moest ze wel een nieuw operatie set halen maar dat was geen probleem. Blijkt wel dat in mijn andere arm kleinere vaten zaten die ook nog moeilijk te vinden waren. De lijn mag maar 1/3 van de vaat in beslag nemen. Uiteindelijk had ze er één gevonden, die varieerde nogal van dikte maar was meestal goed genoeg. Nu heb ik een lijn in mijn linker arm. Splinternieuw !! :-) ;-) !!

Gelijk langs de dagbehandeling gegaan om bloed te laten afnemen ( konden ze hem gelijk testen ) . 1e buis ging als een speer, 2e kwam er nog maar een klein beetje uit....ai. Maandag een gesprek met de oncoloog en dan hoor ik gelijk of het bloed goed genoeg is voor kuur 7. 

Mijn kuur-dag was altijd op woensdag maar op die dag zijn er te veel voor de hoofdhuidkoeling dus is er gevraagd of ik op dinsdag kon, dus voortaan is mijn kuur-dag op dinsdag. 

Gesprek met de oncoloog

Ik gaf aan dat ik alsmaar zo'n druk op m'n borst had. Volgens de arts kwam dat omdat het heel erg warm en benauwd weer was en ik niet genoeg vocht tot mij nam. Verder was mijn HB te laag, dus te weinig zuurstof in mijn bloed. We hebben samen besloten dat ik dan Eprex ( EPO ) ga spuiten. Dit werkt beter dan een bloedtransfusie. Met Eprex gaat je HB met 2 punten tegelijk omhoog. Het duurt wel 3 weken voordat het werkt. Het moet eerst in het beenmerg doordringen en dan gaat het beenmerg aan de slag om zuurstofrijk bloed aan te maken. Maar ik mocht door voor de kuur.

 

Kuurdag

Alles verliep op zonnetjes. 

Kuur 7, dag 8 !

Ik zag het niet zitten. Ik zat er helemaal doorheen. Gelukkig was Frank thuis en hij heeft mij super goed opgevangen. Hij belde het ziekenhuis om uit te leggen dat ik mij niet lekker voelde, nog steeds druk op de borst. Na overleg met de oncoloog is alles een week opgeschoven. Er is een verpleegkundige naar mijn huis gestuurd om bloed te komen prikken want ze wilde weten of mijn HB niet onder de 5,5 was , als dat wel zo was dan moest ik de volgende dag direct naar het ziekenhuis komen voor een bloedtransfusie, maar mijn HB was 5,8. Telkens als ik aangeef druk op mijn borst te hebben vragen de verpleegkundige aan mij: " Heb je de Metoclopramide? " Dit vond ik raar voor druk op de borst maar ik ben eens gaan slikken en hupsakee! weg druk op de borst. Dan blijft alleen de vreselijke smaak ( of eigenlijk geen smaak alleen maar zout )  op de tong over. Maar die ebt weg na 9 dagen geen kuur te hebben gehad. 

Dus kuur7 dag 8 een week later dan gepland en die ging verder heel soepel. Rest van de dag geslapen en volgende dag was ik weer het dametje.  Ondertussen ben ik weer audits aan het plannen voor de branchevereniging voor de nieuwe leden. Er is een nieuw lid die in Friesland woont dus ......... audit gepland samen met een lekker weekendje weg geboekt in Friesland met een dagje in een sloep varen! Die huren we voor een dag inclusief picknickmand. Dat is mooi hoor , in Friesland varen. Nog even geduld hebben.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.