Voorbereiding operatie

Gepubliceerd op 18 augustus 2021 om 12:06

Ondertussen op 9 augustus een telefonisch gesprek gehad met de anesthesist. geen problemen dus was zo klaar. Moest van te voren een lijst online invullen. 

17 augustus gesprek gehad met de chirurg. Het plan is 3 weken na de laatste kuur gaan opereren. Dan gaan ze sowieso de poortwachter verwijderen en 2x2x2cm aan weefsel weghalen onder algehele narcose. Ik moet een sport BH meenemen die ze na de operatie gelijk aandoen, dit om bloeding en extra zwelling te voorkomen. Ik ga dezelfde dag naar huis.

Het weefsel word opgestuurd naar de anatoom patholoog die gaat kijken of er nog actieve ( micro) cellen in het weefsel zitten. Zo ja, dan terug en halen ze meer weg en/of krijg ik na de bestraling weer chemo en immuuntherapie, zo nee, na een maand naar de radiotherapeut voor bestraling. OF ik laat geen borst-reconstructie doen maar een borst-verwijdering ( dan halen ze de binnenkant weg en laten de buitenkant intact en gaat er een prothese in), dan heb ik geen bestraling! Daar ga ik nog even goed over nadenken en met Frank en de verpleegkundige over hebben. Bestraling geeft ook veel nadelen en bijwerkingen.

 

Moeilijke beslissing. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.