De operatie

Gepubliceerd op 21 september 2021 om 21:01

Woensdag 15 september 

Bloed prikken om te kijken wat mijn HB is. Voor de operatie moet die 6 of hoger zijn. 

Donderdag ben ik gebeld door de verpleegkundige, HB is 5,7 helaas een bloedtransfusie maandag, dan moet ik ook in Goes zijn voor de poortwachter klier op te sporen en in beeld te brengen op de afdeling Nucleaire. 

Maandag 20 september

Wachten, wachten en nog eens wachten.
Blijkt dat het ziekenhuis 28uur van te voren bloed moest hebben van mij om bloedtransfusie aan te maken. Is mij niet verteld. Dit gaat nu dus gebeuren en duurt max 2,5uur om aan te maken. Dan nog toedienen! We waren er om 10uur zijn . Om 13uur heb ik mijn volgende onderzoek op Nucleaire ☢ afdeling. Er is gebeld naar die afdeling of het onderzoek van hun samen kan met het krijgen van een bloedtransfusie en dat kon. Rond 11uur werd ik gebeld door de planning, voor mijn operatie morgen moet ik om 7uur aanwezig zijn. Ik ben de eerste, lekker!

Om 12u45 is het bloed gebracht. Het is aangesloten en ik ben gelijk maar naar de volgende afdeling gegaan. ☢ Daar kreeg ik 3 spuitjes in mijn borst met radioactieve vloeistof, dat wordt, in 2 uur tijd, opgevangen door de poortwachterklier waardoor die gaat oplichten op de scanner. Daarna ben ik terug gegaan naar de afdeling. Om 15uur weer terug naar Nucleaire ☢ om de poortwachter op beeld te zetten voor de operatie morgen. In de wachtkamer zat een meneer die op zijn vrouw wachte, zijn vrouw bleek hetzelfde te hebben als ik, en wordt ook morgen geopereerd.

Ik kreeg eerst 2 "platen" die om mij heen draaiden en een reeks van diverse foto's maakten, toen de tunnel in, 3x in alleen was het geen tunnel want de achterkant was open. Haha. Het was meer een cirkel. Alles bij elkaar duurde het maar een 20 minuten. 

Weer terug naar de afdeling. Het infuus was nog niet leeg. Om kwart over 4 was ik klaar en mocht ik naar huis. 

 

Dinsdag 21 september

Om half 6 de wekker op mijn telefoon gezet. Oei, blijkt dat die instelling staat om de minuut afgaan en maar 4 x. Ik zeg tegen Frank na 4x overgaan...⏰ "Let op, mijn wekker staat nu uit!" Je raad het al, kwart over 6 ⌛schrokken we wakker. Gelukkig nog op tijd. Snel even wassen en aankleden, tas pakken (die stond al klaar) en naar het ziekenhuis. Om 7 uur was de wachtkamer vol, ik werd als eerste gehaald en zei doodleuk: " mooi, eerste slachtoffer!" Hihi Humor breekt de spanning een beetje.

Eerst wam er iemand om bloed prikken om te kijken hoe hoog mijn HB is. Om half 8 richting de verkoeverkamer voor intake, omkleden, paracetamol voor de verdere voorbereiding op de operatie, aansluiten, antibiotica aansluiten, hartmeters en bloeddrukmeter, zuurstofklem om mijn vinger, vragenlijst doornemen.🚨 Mijn  HB was 7,2, hoog genoeg om geopereerd te worden. Het was er zo rustig en kalme sfeer, best lekker. 8 uur zou ik worden geopereerd,  dat werd kwart over 8. De chirurg had een computer storing....💻 het zijn net gewone mensen 😉 ik was er als eerste en werd als laatste naar de OK gereden 🤣.

Eenmaal op de operatietafel , eerst nog even een wind laten,  oeps...💨 ging de chirurg naast mij zitten en ging alles doornemen met iedereen in de kamer en ondertussen ook met mij in gesprek. 👩‍🚀 Ook ik kreeg wat vragen te beantwoorden zoals, welke kant gaan we openen? Staat er een pijl? Wat gaan we doen? Heerlijk! En zo super fijn en ook weer zo kalm....ik genoot eigenlijk wel. Ook de toon waarop de chirurg praatte was geruststellend. 💆‍♀️Zo wist ik ook dat iedereen wist wat hij/zij moest doen en scherp was. Heel apart ook. Heb ik nog nooit mee gemaakt zo. O, ja ik krijg een borstsparende operatie! 

Toen ik wakker werd lag ik weer in de verkoeverkamer /uitslaapkamer. Na 1,5 uur werd ik wakker (gemaakt), Jammer, ik lag net zo lekker te dromen. 💤💤 en kreeg ik een ijsje. 🍡. Het eerste wat ik vroeg was of mijn tepel behouden was. 🤣 Dat wist alleen de chirurg en die heeft Frank al gebeld. Moest even geduld hebben. 

Terug op de kamer kreeg ik wat te eten en kwam Frank al snel. Was ook weer gezellig. Vrij snel werd ik geholpen met aankleden en wachten tot ik naar huis mocht. Ik had geen pijn. Wel als voorzorg paracetamol genomen. Je weet maar nooit. 

Tijdens het wachten kwam de mevrouw binnen die ik gisteren had ontmoet in de wachtkamer van de Nucleaire afdeling. Ik zwaaide 👋🏻 maar besefte dat ze net uit de narcose kwam en niet wist wat er gebeurde. Toen ik naar huis mocht was ze inmiddels bijgekomen en zei ze,❗ "Nu weet ik weer wie je ben, sterkte...." Lief he. Om 2 uur mochten we naar huis.

Nu weer lekker thuis. Ik heb een kussentje meegekregen om onder mijn oksel te dragen om de druk te verminderen. Ik mag mijn arm de eerste week niet hoog optillen en de speciale sport BH die ik moet dragen mag de eerste 48 uur niet uit. 

Volgende week donderdag moet ik terug bij de chirurg komen en krijg ik de uitslag van het weefsel wat naar de anatoom patholoog is gestuurd na de operatie. Ben benieuwd of er nog actieve cellen zijn gevonden? Ik laat het je weer weten.  

Infuus

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Hanny
een jaar geleden

Watknap dat je alles zo mooi verwoord hebt! Veel succes met opknappen en aansterkten en op naar de uitslag volgende week💪💪

A. de Jong
een jaar geleden

Je zegt het weer allemaal met veel kalmte en rust. Alles beleven we met je mee. Knap maar weer op na deze ingreep en op goed nieuws wachten we samen met jou.

Jolanda Rietmeijer
een jaar geleden

Ik maak het zelf ook weer mee in gedachten deze week nog door dan weet je meer
We blijven aan je denken en duimen
Sterkte hoor en neem lekker je rust

M Hoogesteger
een jaar geleden

Wat een verhaal, en zo positief. Je bent een kanjer. Sterkte volgende week. 💋❤