Webshop » Hoe zit dat? » Eelt | callus

Eelt | callus

Eeltvorming is een natuurlijke reactie van de huid op afwisselende druk. Het is de verhoorning van de opperste laag van de huid, de hoornlaag. Een verhoorning die over een groter deel van de huid is uitgestrekt, noem je eelt. Een likdoorn ontstaat wanneer er plaatselijk meer druk is. 
Eelt ontstaat als de verhouding tussen de afbraak van het oude eelt en de aanmaak van nieuwe eelt  verstoord is. Dit komt meestal doordat er teveel druk op een bepaalde plaats van de huid wordt uitgeoefend, bijvoorbeeld door een te krappe schoen, naaldhakken of verkeerde stand van de voet. Op dat moment gaat er een seintje naar de hersenen dat er te veel druk is. De eeltproductie wordt in gang gezet. Zolang er druk gevoeld wordt, gaat de eeltproductie door.

 

Een Orthese, Homemade Zeeuwse wol, andere schoenkeuze of steunzolen kunnen een oplossing bieden om een te veel aan plaatselijk eelt te voorkomen. 

Dit product wordt op bestelling gemaakt

Handmade schapenwol (antidruk)

€ 6,95
Dit product wordt op bestelling gemaakt
Dit product wordt op bestelling gemaakt

Handmade schapenwol (antidruk)

€ 6,95

Handmade schapenwol

Schapenwol klaar om in de sokken te dragen ter voorkoming van blaren, likdoorns en kloven. Ook bij verlichting van deze aandoeningen is het een must. Heeft u een hallux valgus dan zal een dot schapenwol de druk verminderen.

Er zit van nature wolvet in wat uw huid uitstekend verzorgd terwijl u het in uw sok draagt. Door de struktuur zal het op zijn plek gehouden worden. 

Inhoud 10gram

Inhoud 20gram