Pedicure » Hoe zit dat? » Eelt | callus

Eelt | callus

Eeltvorming is een natuurlijke reactie van de huid op afwisselende druk. Het is de verhoorning van de opperste laag van de huid, de hoornlaag. Een verhoorning die over een groter deel van de huid is uitgestrekt, noem je eelt.
Het ontstaat als de verhouding tussen de afbraak van het oude eelt en de aanmaak van nieuwe eelt  verstoord is. Dit komt meestal doordat er teveel druk op een bepaalde plaats van de huid wordt uitgeoefend, bijvoorbeeld door een te krappe schoen. Op dat moment gaat er een seintje naar de hersenen dat er te veel druk is. De eeltproductie wordt in gang gezet. Zolang er druk gevoeld wordt, gaat de eeltproductie door.

Laufwunder eeltverminderings creme zorgt binnen korte tijd voor een zachte en soepele huid van de voeten. Dankzij de salicylzuur allantoine en waardevolle wilgschorsextracten maken de huid droog en de ingescheurde eelt zacht. Het vermindert binnen 3 weken het eelt aanzienlijk. De creme voelt niet vettig en wordt snel door de huid opgenomen. Laufwunder eeltverminderingscreme werkt preventief tegen nieuwe eeltvorming.