Pedicure » Om te weten
Eelt verijderen

Pedicure behandeling

In een standaard behandeling verzorg ik uw nagels en de nagelomgeving, verwijder  eelt en indien aanwezig likdoorns. Indien nodig behandel ik ingroeiende teennagels, verzorg verdikte- en schimmelnagels en behandel kloven. Hiervoor wordt handmatig en machinaal instrumentarium gebruikt.

 

Diabetes-voet | Reuma-voet | Risico-voet

Heeft u diabetes | reuma | overige risico's? Dan is het belangrijk om uw voeten regelmatig te laten behandelen en controleren door een gediplomeerde  medisch pedicure. 
Door een van deze aandoeningen is er o.a. een minder gevoel in de voeten waardoor er wonden kunnen ontstaan die u niet voelt.

Uw diabetes zorgt ervoor dat wonden slecht genezen.

Bij wonden die veroorzaakt zijn door:

kloven

likdoorns

niet goed passend schoeisel

slechte huidconditie

een niet optimale vaat conditie

Dan is het belangrijk om regelmatig door een medisch pedicure uw voeten te laten controleren en behandelen.

U kunt zelf een regelmatige voet controle van uzelf of uw partner doen. Er bijtijds bij zijn is ook zeer belangrijk. Mocht u een verkleuring, of wond zien laat er dan spoedig naar kijken, of laat uw voeten regelmatig controleren door een paramedisch chiropodist of medisch pedicure.

Wilt u meer weten over vergoedingen van uw diabetes voetzorg klik dan hier om naar de website te gaan van Podotherapie Wender waar dit duidelijk wordt uitgelegd.

Verwijzing

Vanaf 1 januari 2015 is er voor de voet zorg van diabeten veel verandert. Dit geldt voor alle diabeten type I en II. Heeft u van uw huisarts/ Diabetesverpleegkundige al een verwijzing gekregen dan kunt u hieronder lezen wat het voor u inhoud.

 • Simm’s 0 Zorgprofiel 0

  U kunt rechtstreeks met uw verwijzing naar de Medisch Pedicure komen. U krijgt geen vergoeding via de basisverzekering. U betaald zelf bij de pedicure. Soms kunt u via de aanvullende verzekering in aanmerking voor vergoeding. Vraag dit na bij uw verzekeraar. U moet dit dan zelf declareren.

 • Simm’s 1 Zorgprofiel 1

  Bij Zorgprofiel 1 kunt u rechtstreeks met uw verwijzing naar de Medisch Pedicure komen. U krijgt 1x per jaar uitgebreid voetenonderzoek uit de basisverzekering vergoed. U krijgt geen vergoeding voor instrumentale behandelingen aan uw voeten via de basisverzekering. U betaald zelf bij de pedicure. Soms kunt u via de aanvullende verzekering in aanmerking voor vergoeding. Vraag dit na bij uw verzekeraar. U moet dit dan zelf declareren.

 • Simm’s 1 Zorgprofiel 2
  Simm’s 2 Zorgprofiel 2
  Simm’s 2 zorgprofiel 3
  Simm’s 2 Zorgprofiel 4
  Simm’s 3 Zorgprofiel 4 

  Bij Zorgprofiel 2, 3 en 4 wordt u met uw verwijzing naar een podotherapeut gestuurd. Deze doet bij u een uitgebreid voet onderzoek en stelt een behandelplan op. Met dit behandelplan kunt u naar een medisch pedicure. Zonder behandelplan van podotherapeut waar instaat wat er medisch noodzakelijk is moet de instrumentele behandeling volledig betaald worden. Wilt u naast de medisch noodzakelijke behandeling ook standaard instrumentale behandeling zodat alles gedaan wordt voor u dan zult u moeten.

klik op een onderstaande link als u meer wilt weten...

Dit product wordt op bestelling gemaakt

Schapenwol Handmade (antidruk)

€ 5,95
Dit product wordt op bestelling gemaakt
Dit product wordt op bestelling gemaakt

Schapenwol Handmade (antidruk)

€ 5,95

Schapenwol Handmade 

Schapenwol klaar om in de sokken te dragen ter voorkoming van blaren, likdoorns en kloven. Ook voor verlichting van blaren en likdoorns is het een must om deze schapenwol in uw sokken te dragen. Heeft u een hallux valgus dan zal een dot schapenwol de druk verminderen.

Er zit van nature wolvet in de wol wat uw huid uitstekend verzorgd terwijl u het in uw sok draagt. Door de struktuur zal het op zijn plek gehouden worden. De wol zelf zorgt voor verlichting van de druk.

Inhoud 10gram

Inhoud 20gram