Na behandelingen

Het traject gaat door. Nr4️⃣ is inmiddels ingezet. Ik heb nu 6 bestralingen van de 15 gehad. Iedere werkdag naar Vlissingen ZRTI☢

Lees meer »

Kuur 9 - Laatste chemo

Ja ja eindelijk de laatste chemo behandeling op 24 augustus. Na 27 zakken chemo, 18x coolcap op gehad te hebben, 18 zakken immuuntherapie en 2 zakken bloed kan ik fase 1 afsluiten.

Lees meer »

Voorbereiding operatie

Ondertussen op 9 augustus een telefonisch gesprek gehad met de anesthesist. geen problemen dus was zo klaar. Moest van te voren een lijst online invullen. 

Lees meer »

Kuur 8

Na kuur 6 en 7 voelde ik mij niet lekker, nog steeds drukkend gevoel op de borst en dat kwam niet door het warme weer zoals eerst beweerd werd en ook niet met mijn hart te maken. De oncoloog en de verpleegkundige vroegen maar steeds aan mij: "ben je misselijk?" Mijn definitie van misselijk is (bijna)overgeven en dat was het niet. De oncoloog legde uit dat de chemo de slokdarm aandoet omdat dat ook snel delende cellen zijn. De irritatie van de slokdarm kan een drukkend gevoel op de borst geven. Oooooo dusss.....Ik heb medicijnen tegen de misselijkheid n.l. metoclopramide, de arts zei dat dat helpt tegen het drukkende gevoel in de borst, die ben ik gelijk gaan innemen. Geen last meer. Heerlijk!! Opgelost.

Lees meer »

Kuur 7

Donderdag 01-07-2021 naar het ziekenhuis voor een andere PICC-lijn. Degene ik had kregen ze geen bloed meer uit en de infuuspomp gaf steeds vaker een melding dat er te veel druk op de lijn zat en moesten ze hem minder snel zetten, vandaar.

Lees meer »

Kuur 5

Vandaag eerst bloed afgenomen om te kijken of mijn trombocyten en hemoglobine al op pijl was, de trombocyten waren 400!! Super goed. ( was 74 en moet boven de 100 zijn voor deze behandeling ) De hemoglobine was nog steeds 5.3 en doordat ik kortademig ben krijg ik daarvoor a.s. vrijdag een bloedtransfusie. "Een te laag HB zorgt voor dat je lichaam iets harder werken en het zorgt voor het transport van zuurstof. Wat als gevolg heeft dat wanneer ik de trap op loop ik buiten adem ben. "

Lees meer »

Op naar kuur 4

Heerlijk die twee weken rust. Het weer was niet zo geweldig maar gelukkig heb ik een hometrainer en een Yoga-app. Nu nog wel vaker gaan bewegen, ik moet mij er echt toe zetten. Wat ook fijn is, is een abonnement op Prime, lekker series en films kijken. 

Lees meer »

Kuur 3

Het is al weer even geleden dat ik wat heb geschreven. Het was ook niet zo fijn de afgelopen tijd. 

Lees meer »

Kuur 2

Dat hielt in ( alles via infuus ): 2x immunotherapie, medicijn tegen de misselijkheid en medicijn tegen weet ik veel wat waar je slaperig van wordt, daarna twee keer chemo met de koelmuts op. Toen ik thuis kwam ben ik gelijk gaan slapen en heb verder die dag niet veel gedaan. Frank was thuis aan het werk dus stond voor mij klaar en heeft gekookt.  Heerlijk dat het mogelijk was van zijn baas dat hij op de dagen van mijn kuur thuis mag werken. Hij brengt en haalt me op van het ziekenhuis. 

Lees meer »

Behandelingen gestart

is er een jodiumzaadje geplaatst op de plek waar de tumor zit. Omdat ze gaan beginnen met chemo- en immunotherapie zal de tumor hoogstwaarschijnlijk verdwenen zijn op het moment dat de operatie ( na 9 kuren ) . Door het plaatsen van het zaadje kunnen ze tijdens de operatie met een apparaat zoeken waar die zit.  Dan snijden ze rondom het zaadje weefsel weg wat ter beoordeling word opgestuurd. De operatie is nodig om zeker te zijn dat alle (micro)cellen weg zijn. 

Lees meer »

Blog: Droge huid: Oorzaak en gevolg

Een rode, trekkerig aanvoelende of schilferende huid voelt nooit aangenaam. Droge huid is een probleem waar velen mee geconfronteerd worden, vooral in maanden waarin het kouder is en de huid constant wordt belaagd door de gure weersomstandigheden. In deze blog kom je alles te weten over droge huid en hoe je deze moet behandelen.

Lees meer »