Operatie uitslag en verder

Gepubliceerd op 1 oktober 2021 om 12:14

Het is nu 8 dagen na de operatie. Alles is goed gegaan thuis. Geen pijn of last gehad. πŸ₯°πŸŒΉ

Gisteren had ik een afspraak πŸ“– bij de chirurg. Het weefsel wat ze heeft verwijderd tijdens de operatie is naar de patholoog anatoom gestuurdπŸ”¬ en de uitslag was binnen. Er zitten geen actieve kankercellen in het weefsel. Dus in de borst en de poortwachtersklier geen kanker meer. πŸ”†

Jippie, super goed nieuws ;-) :-)πŸ₯³πŸ₯³πŸŽ‚πŸŽ‚

Ik hoef pas over een jaar πŸ“† terug te komen op de mamma-poli. Wist je dat mamma, borst betekend. Dus dat is zowel mannelijk ♂️ als vrouwelijk ♀️. ⚧

Dat is 3 βœ….... ( 1️⃣ Chemo en Immun, 2️⃣ operatie, 3️⃣ uitslag PA, 4️⃣ bestraling, 5️⃣ immuun vervolg, 6️⃣ hormoontherapie. )

 

➑️ Het vervolg is nu om snel weer door te gaan met de immuuntherapie ( trastuzumab, ook wel herceptin genoemd ) want die was nog niet klaar. Ik krijg nu nog 8 behandelingen, om de 3 weken. Deze behandeling pakt de eiwit gevoeligheid van de kankercellen aan, die waarschijnlijk al zijn meegelift op de gezonde eiwitcellen. In het begin vertelde ze al dat ik deze therapie een jaar zou krijgen, ondertussen gaan alle onderzoeken hierin door en de laatste berichten zijn dat ik er nu nog 8 moet krijgen. Volgende week gaat deze van start.

 

➑️ Verder nog genezen van de operatie en waarschijnlijk half oktober begint de bestraling ☒, 15 werkdagen achter elkaar, in Vlissingen. 

 

⏭ Ze willen ook al zo snel mogelijk beginnen met de hormoontherapie. Jazeker, mijn tumor is/was ook nog 80% hormoongevoelig hé❗ Daar heb ik 20 oktober een afspraak voor bij de verpleegkundige. Dan wordt er uitgelegd hoe en wat het werkt. Ik weet al dat ik het eerste 2 jaar een antioestrogeen middel krijg ( Tamoxifen ) en daarna een aromataseremmer.

Ik ben benieuwd. Helemaal wat de bijwerkingen hiervan zijn. Krijg ik een kort lontje? Stemmingswisselingen? opvliegers? 🚫 Ik heb geen idee. Zodra ik weer wat weet laat ik het jullie ook weten. 

Tot de volgende keer. 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Joke van der Linde
een jaar geleden

Beste Monique,
wat een goed bericht lees ik net op je blog.
gefeliciteerd hoor en nog veel sterkte met de volgende behandelingen.
houd moed.
Vele groeten van joke en ook van Henk uit druilerig Goes

Jolanda
een jaar geleden

Hey lieve sterke zus πŸ’‹. Er staat je nog een heel traject te wachten. Maar weet dat je πŸ’ͺ bent en er positief instaat. Dan is de helft al gewonnen. Ben trots op je πŸ₯°πŸ₯°