Pedicure » Hoe zit dat? » Schimmelnagel

Schimmelnagel

In de volksmond worden ze kalknagels genoemd, maar het is een nagel met een schimmelinfectie.

 

Schimmelnagels worden veroorzaakt door een huid-eigen schimmel die overal op ons lichaam voorkomt (trichofyton rubrum). In een warme, vochtige omgeving, en in de sok en schoen kan de schimmel zich gemakkelijk vermenigvuldigen. Ook een ( tijdelijk) zwakkere weerstand kan een extra risico zijn om een schimmelnagel te krijgen. Doordat de schimmel zich vermenigvuldigd noemen we het een infectie.
De nagel ziet veelal geel en wordt dikker en bros. Later kleurt deze groen-bruinig, zwart. Dat zijn de afvalstoffen van de schimmel.

 

Het is belangrijk dat u altijd een schimmelnagel behandeld. Er zijn erkende medische hulpmiddelen te koop bij de drogist. Deze middelen zijn Miconazol en Terbinafine of FunghiClear. De andere producten zijn niet erkend als een medisch hulpmiddel.

Wees er op berekend dat de behandeling 6 maanden tot een jaar zal duren bij consequent gebruik. Bij ernstige besmetting altijd eerst de huisarts raadplegen.

Als een nagel eenmaal een infectie toont, kan via de onderzijde of zijkanten van de nagel, de gehele nagelplaat aangetast worden. Bij niet behandelen kan de nagelplaat los komen te liggen en eronder hoopt zich vuil op. De schimmel groeit van de top van de teen naar beneden en de nagel groeit van beneden naar de top van de teen. Deze botsing remt de gezonde groei van de nagel.

In samenwerking met de pedicure kan zo'n schimmelnagel behandeld worden en zelfs verdwijnen. Maar het is dan noodzakelijk dat men consequent de nagel dagelijks behandelt met een zuur middel in de vorm van crème of vloeibare vorm.
In de eerste plaats zal de pedicure uw nagel(s) weer tot normale dikte slijpen, en eventuele los zittende delen weghalen, dit is niet pijnlijk.

De Laufwunder voetenspray is een ideale voetdeodorant met een snelwerkende en langdurige frisheid. De spray is verrijkt met natuurlijke werkstoffen als kamfer en menthol die verkoelend en verlichtend werken bij vermoeide voeten. Het neutraliseert effectief de ontwikkeling van onaangename geurtjes. Laufwunder voetenspray kan ook op de sokken gebruikt worden. Ook voor het voorkomen van voetschimmelinfecties wordt Laufwunder Voetspray aanbevolen. Door preventief de binnenkant van de sok en schoen te bestuiven kan een voetschimmelinfectie worden voorkomen.

 Hydrobalm.

Door toevoeging van 10% Ureum helpt Hydrobalm het vochtgehalte in de huidlagen herstellen en te stabiliseren.
De natuurlijke barierre-funcite van de huid zal weer functioneren.
De samenstelling van deze crème zorgt ervoor dat de crème snel intrekt.