Schimmelnagel

In de volksmond worden ze kalknagels genoemd, maar het is een nagel met een schimmelinfectie.

 

Schimmelnagels worden veroorzaakt door een huid-eigen schimmel die overal op ons lichaam voorkomt (trichofyton rubrum). In een warme, vochtige omgeving en verminderde weerstand of een trauma kan de schimmel zich gemakkelijk vermenigvuldigen. Ook een ( tijdelijk) zwakkere weerstand kan een extra risico zijn om een schimmelnagel te krijgen. Doordat de schimmel zich vermenigvuldigd noemen we het een infectie.
De nagel ziet veelal geel en wordt dikker en bros. Later kleurt deze groen-bruinig, zwart. Dat zijn de afvalstoffen van de schimmel.  In de sok en schoen overleeft een schimmel langer dan een jaar.

 

Het is belangrijk dat u altijd een schimmelnagel en de schoenen behandeld. Er zijn erkende medische hulpmiddelen te koop bij de drogist. Deze middelen zijn Miconazol en Terbinafine of FunghiClear. De andere producten zijn niet erkend als een medisch hulpmiddel.

Wees er op berekend dat de behandeling 6 maanden tot een jaar zal duren bij consequent gebruik. Bij ernstige besmetting altijd eerst de huisarts raadplegen.

Als een nagel eenmaal een infectie toont, kan via de onderzijde of zijkanten van de nagel, de gehele nagelplaat aangetast worden. Bij niet behandelen kan de nagelplaat los komen te liggen en eronder hoopt zich vuil op. De schimmel groeit van de top van de teen naar de nagelriem en de nagel groeit van de nagelriem naar de top van de teen. Deze botsing remt de groei van de nagel.

In samenwerking met de pedicure kan zo'n schimmelnagel behandeld worden en zelfs verdwijnen. Maar het is dan noodzakelijk dat men consequent de nagel dagelijks behandelt met een zuur middel in de vorm van crème of vloeibare vorm. Bijv: Terbinafine of FunghiClear
In de eerste plaats zal de pedicure uw nagel(s) weer tot normale dikte slijpen, en eventuele los zittende delen weghalen, dit is niet pijnlijk.

Als een nagel helemaal is aangedaan verwacht dan niet dat de nagel nog een 10 wordt. De pedicure zal ook het OSI, Onychomycosis Severity Index doen voor een verwachtingspatroon te maken.  

Op=Op

Funghi Clear 50ml

€ 19,95
Op=Op

Funghi Clear 50ml

€ 19,95

FunghiClear 

Dit is een zeer effectieve anti-schimmelspray op basis van Manuka olie.      Hier info over schimmels

  • Funghiclear is een natuurlijk middel en hersteld de natuurlijke micro balans van uw huid en nagel.
  • Het is makkelijk in gebruik
  • Geregistreerd als medisch hulpmiddel

Een groot voordeel van FunghiClear in spray flacon is dat u ook de grootse bron van her-infectie gemakkelijk en goed kunt behandelen, namelijk de schoenen. Zo kunt u de voet-of nagelschimmel op uw voet(en) aanpakken en tevens zorgen dat u niet opnieuw besmet raakt!

Aanbevolen gebruik:

  • ’s Ochtends na het opstaan en ’s avonds voor het naar bed gaan op de voet sprayen
  • Houd de flacon op circa 2 cm van de aangedane plek en spray 1 keer.
  • Bij ernstige schimmelnagels kunt u eerst een behandeling nemen bij de Pedicure

Inhoud: 50ml

Gebruik: 2x per dag

Samenstelling: Leptospermum
Scoparium (Manuka) Olie, Ocimum
Basilicum (Basilicum) Olie, Mentha
Piperita (Pepermunt) Oil, Lavandula
Angustifolia (Lavendel) Olie, Vitamine E
(Tocopheryl Acetaat).

Funghi Clear staat geregistreerd als geneesmiddel . Het is geregistreerd als Medisch Hulpmiddel klasse 1, Z-indexnummer 16155289.